Zonnepanelen actie Duttendel Wittebrug Wijkvereniging

samen met Buurtenergie Statenkwartier

Zonnepanelen op uw dak is een lucratieve maatregel. U wekt duurzaam energie op en bespaart op uw elektriciteitsrekening. Met bijvoorbeeld tien panelen van 350 Watt-piek vermogen wekt u per jaar ongeveer 3500 kWh elektriciteit op. De besparing is zo'n € 750 per jaar, zo verdient u uw investering in een aantal jaren terug.

Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert een collectieve actie voor de aankoop, installatie en aansluiting van zonnepanelen waar ook de bewoners van Duttendel Wittebrug (DWW) met een eigen dak aan deel kunnen nemen. Uit offertes van vier verschillende bedrijven is Solar Engineers Den Haag gekozen. Deze collectieve actie maakt voor u de aanschaf van zonnepanelen nu nog voordeliger en eenvoudiger, grijp deze kans!

Mocht u besluiten om samen met u buren deel te nemen aan deze actie en de installatie van de zonnepanelen gelijktijdig laten uitvoeren dan ontvangt u extra korting. Heeft u interesse in deze collectieve actie? Geeft u zich dan op voor een vrijblijvende offerte via een email aan energietransitie@duttendelwittebrug.nl.

Wilt u eerst meer weten over het gebruik van zonnepanelen in uw situatie, subsidie vanuit het Klimaatfonds, teruggave van btw, aanvragen van een vergunning, dan zijn er wijk energiecoaches beschikbaar om u te adviseren. Neem dan contact op via een email aan energietransitie@duttendelwittebrug.nl.

Wie installeert de panelen en wat kunt u verwachten?

Uit vier offertes heeft BES na een zorgvuldige afweging de keuze gemaakt voor het bedrijf Solar Engineers uit Den Haag. BES heeft er vertrouwen in dat de bewoners van de wijk kunnen rekenen op een goed product voor een scherpe prijs en een zorgeloze installatie. Solar Engineers heeft veel ervaring met de plaatsing van zonnepanelen, zowel in het Statenkwartier als elders in het land. De gang van zaken is als volgt; na aanmelding neemt Solar Engineers contact met u op. Binnen een paar dagen volgt dan een eerste indicatie van de mogelijkheden en kosten. Als u enthousiast bent, wordt daarna een schouw georganiseerd, meestal binnen een week. Soms komt daarvoor iemand langs, maar vaak kan dat ook op afstand. Een week na de schouw komt de offerte van Solar Engineers binnen. Als u die accepteert wordt het systeem binnen 6-8 weken geïnstalleerd. Zo wordt u zelf energieleverancier!

Door het tekenen van de offerte sluit u een overeenkomst met Solar Engineers. DWW kijkt mee met de gang van zaken en wordt door Solar Engineers op de hoogte gehouden van de voortgang van de aangevraagde offertes en daaropvolgende installaties. Een energiecoach kan u helpen bij het terugvragen van de 21% BTW en het vastleggen van een beter energielabel. Neem daarvoor contact op e-mail. Bovendien kunnen zij u adviseren bij de aanvraag bij het Klimaatfonds, dat een compensatie geeft voor de verlaging van de CO2 uitstoot. Deze bijdrage kan tot €30,- per paneel bedragen.

Zonnepanelen zijn duur, maar ze níet nemen is duurder

Zonnepanelen kopen is een investering van enkele duizenden euro's. Veel geld. Daar staat tegenover dat uw energierekening meteen fors daalt met honderden euro's per jaar. Zo verdient u uw investering snel terug. Reken gemiddeld op zes jaar terugverdientijd. Daarna heeft u nog vele jaren gratis zonnestroom. Omgerekend rendeert uw geld met zo'n 5%, veel meer dan u op een spaarrekening krijgt. Zo bezien zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Daarnaast zijn huizen met zonnepanelen meer waard op de woningmarkt door een lagere energierekening en een beter energielabel. Stijgende energieprijzen raken u minder omdat u zelf elektriciteit opwekt en dus minder afneemt. Bovendien kan het interessant zijn om veel panelen te plaatsen met een hoge opbrengst als u rijdt in een elektrische auto. Via een accu kan u dan zelf de auto opladen in de toekomst.

Salderen blijft tot 2031

De huidige salderingsregeling houdt in dat u de stroom die u aan het elektriciteitsnet levert

mag wegstrepen tegen de stroom die u van het net afneemt. Dat is gunstig; u krijgt voor de geleverde stroom hetzelfde tarief als wat u aan het energiebedrijf betaalt voor de stroom die u afneemt (zo’n 22,5 cent per kWh). De regering gaat deze subsidiëring afbouwen. Vanaf 2023 t/m 2031 wordt de vergoeding elk jaar met 9% verminderd. Vergeet echter niet dat veel stroom direct verbruikt wordt in huis en niet wordt teruggeleverd aan het net. Dat scheelt alweer!