DWW HuisconcertDWW Huisconcert

Binnenkort vindt het DWW Huisconcert plaats! 

Max. 40 plaatsen, dus wie het eerst komt ....

Betaling:  € 15 per persoon op rekening nr. NL 96 INGB 000 323 7219 t.a.v. Duttendel Wittebrug Wijkvereniging ovv DWW Huisconcert 2023. 

Bij betaling is reservering definitief.

Programma

Gregor Dešman (Piano) en Sylvain Dessane (Viola)

Bach + 200


J.S. Bach: Cellosuite nr.3 in C majeur, BWV 1009 (1717-1723) (20') 

M. Reger: Altvioolsuite nr.1 in G mineur, op. 131d (1915) (13 ')


Pauze


J.S. Bach: Gamba Sonate nr. 1 in G majeur, BWV 1027 (1730-1740) (15') 

A. Pärt: Spiegel im Spiegel (1978) (10')


Dit programma is gebaseerd op twee barokstukken van Bach, en twee ‘equivalenten’ uit de 20e eeuw, 200 jaar later.


Zowel Reger als Pärt hebben zich laten inspireren door Bach.

Gregor Dešman is een Sloveense concertpianist die momenteel in Nederland woont en werkt. Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert, Ruben Dalibaltayan en leden van Trio di Parma.

Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag, het Slovense Philharmonish orkest an Ljubljana Opera Orkest. Gregor treedt podia in diverse Europese landen op, onder andere: Sloveense Philharmonie in Ljubljana, Auditorio de Musica Nacional in Madrid, Elizabetenkirche in Berlin en Concertgebouw in Amsterdam.

Actief ook als kamermusicus, hij spelt samen met internationaal succesvolle musici zoals Anto Bayram Karamenderes, Valentina Danelon, Tibor Molnar en Joachim Eijlander.

Kenners zijn enthousiast over zijn spel. Vooraanstaande critici schrijven onder meer: ‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’.

Sylvain Dessane (1989) begon zijn muziekstudie piano op 8-jarige leeftijd en begon een jaar later altviool te spelen. Op 18-jarige leeftijd ging hij naar de klas van Isabelle Lequien aan het conservatorium van Boulogne-Billancourt (Frankrijk), en kreeg ook les van Michel Michalakakos.

Met het Aristos Quartet gaf hij veel concerten op verschillende plaatsen en festivals zoals het Muziekgebouw aan't IJ, het Amsterdamse Concertgebouw, het Edinburgh festival, Orlando Festival, de Tiberiusweek in Roemenië, festival Wonderfeel etc...

Tijdens zijn muzikale leven speelde hij altijd in verschillende orkesten met Jac van Steen, Lawrence Foster, Martin Zieghart, Suzanne Mälkki, Rob Vermeulen, Sascha Goetzel, Alexei Ogrintchouk, Maxim Rysanov.

Tussen 2016 en 2020 leidde hij de altvioolsectie van het orkest Kamerata Zuid. Hij speelt regelmatig in het Ebony Ensemble en wordt regelmatig gevraagd als invaller bij PHION (Orkest Gelderland & Overijssel) en Residentie Orkest.

Sinds 2017 speelt hij regelmatig sonateprogramma’s en volgt hij masterclasses bij pianist Sander Lekkerkerk. Hij speelt nu ook met Gregor Dešman. Tijdens verschillende masterclasses en academies kon hij advies krijgen van Hariolf Schlichtig, Matthias Buchholz, Ulrich Koella, Corinne Contardo.