Rosarium

Rozen van wereldklasse in het Rosarium! Stem op de mooiste!

Wist je dat in het Westbroekpark zo’n 350 (!) soorten rozen staan? Bewonder de bloemen van wereldklasse in het Rosarium! Je kunt van 15 juni tot en met 2 juli stemmen op jouw favoriete Top-5. Welke roos is het mooiste? Kom langs, stem en maak zelf ook kans op een prijs.

Even lijkt het alsof je terug gaat in de tijd: flaneren in de rozentuin van het Westbroekpark aan de Kapelweg. Wat een romantiek! Wat een kleuren! Wat een overdaad aan schoonheid van de meest geliefde bloem wereld: de roos. Met liefde geplant, gesnoeid en verzorgd door onze hoveniers en tientallen toegewijde vrijwilligers.

Stem & win!

Vanaf woensdag 15 juni kun je stemmen op jouw favoriete roos. Daarbij maak je ook nog kans op een VIP-arrangement voor 2 personen voor het Internationale Rozenconcours 2023. De gemeente maakt op de Dag van de Roos bekend welke roos de publiekprijs wint. Je kunt tot en met 2 juli 15.00 uur stemmen.

Hoe werkt het stemmen?

Kom naar Rosarium en bekijk de 350 rozen. Je kunt stemmen met je mobiele telefoon of een stemformulier. Je geeft een Top-5 van rozen door met de mooiste roos op 1. Elk vak met rozen heeft een nummer. Vul dat in op het (digitale) stemformulier.

Stemmen met mobiele telefoon

In het Rosarium hangen op verschillende plekken borden met een QR-code en een link naar een website waar je kunt stemmen. Je komt terecht op een digitaal stemformulier waar je jouw Top-5 kunt invoeren. Laat jouw e-mailadres achter om kans te maken op de prijs die wij verloten onder de stemmers. Je kunt van 15 juni tot en met 2 juli tot 15.00 uur stemmen.

Stemmen met een papieren stemformulier

Stem je liever met het formulier? Dat kan ook. Bij het rozenhuisje in het park (links bij de ingang van het Rosarium) kun je een stemformulier pakken. Daar hangt ook de brievenbus waarin je het stemformulier kunt inleveren. Laat jouw gegevens achter om kans te maken op een prijs.

Dag van de Roos

Zaterdag 2 juli is de Dag van de Roos. Van 10.00–16.00 uur zijn er in het Rosarium activiteiten voor jong en oud rondom de rozen en over het Haagse groen.

  • Van 10-16.00 Coffee on Wheels schenkt de lekkerste koffie van Den Haag

  • Van 10-16.00 uur schilderen en tekenen op een klein doekje voor jong en oud. Kunstwerk mag mee naar huis.

  • Van 10-16.00 uur corsages maken van stof en kralen.

  • Om 12.00 uur en 14.00 uur gratis beeldenwandeling onder bedeleiding van een gids en incl boekje beeldenwandeling (duur ongeveer 1 uur) Geef je op bij de Art&Jazz-tent of op bestuur@artandjazz.nl ovv Dag van de Roos.

  • Van 13.00u tot 16.00 uur bij de Westbroekbank op de bunker: Dichters dragen hun werk voor, mogelijk afgewisseld door liedjes.

  • 14.30- 16.00 uur Quiet Colours speelt Franse chansons & vrolijke bossa nova en samba

  • Overal zijn schilders en urban sketchers bezig om te tekenen en te schilderen

Gouden roos

Tijdens de 60ste editie van het Internationale Rozenconcours komen rozenkenners uit de hele wereld naar het Rosarium om de rozen te keuren. Deze vakjury van kenner kiest de Gouden Roos, de eerste prijs voor de mooiste roos.