4 Mei Herdenking

4 Mei 2020

HERDENKEN EN VIEREN

4 meilezing wordt een podcast

Wegens het coronavirus is de traditionele 4-meilezing aangepast. Geen bijeenkomst op het Han Stijkelplein, maar een podcast rond het thema 'verbondenheid'.

Refererend aan de omstandigheden rond corona heeft podcastmaker Peter de Ruiter in de afgelopen weken voorbijgangers op het Han Stijkelplein de vraag gesteld: "Hoe ga je om met corona en wat brengt het ons?” Hij stelt vragen over verleden, heden en toekomst. Hoe was het tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? Wat is er daarna gebeurd? Wat zie je nu? Wat zou je veranderd willen zien?

De keerzijden van corona

Een podcast als 4 mei-lezing

Peter de Ruiter is de maker van onder meer de podcastseries 'Oranjehotel in verzet' en 'Coronacast'.

www.luisterdoc.nl

Via de knop hieronder kunt u de bladmuziek bekijken.

Hieronder de link naar het Virtueel Bevrijdingskoor op NPO - Radio4.

Het bestuur van Duttendel Wittebrug Wijkvereniging legt op 4 mei bloemen op het Han Stijkelplein bij het beeld De Vogelvechter van Frank Letterie.

Om in de meimaand van 2020 de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en conflicten daarna herdenken en 75 jaar Bevrijding te vieren is het Largo van de Negende Symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld' van Antonín Dvořák de ultieme muziek van verlangen naar vrijheid: muziek die in Japanse gevangenkampen heeft geklonken.

Largo.mp3

Het bestuur wenst u allen standvastigheid en goede moed, in het vertrouwen dat we elkaar straks weer in volle vrijheid gaan ontmoeten.

4 Mei 2016

Een traditie is geboren, afgelopen jaar kwamen we voor de 5e keer bijeen om stil te staan bij hen die vielen in de Tweede Wereldoorlog en die in het verzet zich inzetten voor familie, vrienden, vaderland en vrijheid. En om de verhalen van toen naar de tijd van nu te vertalen.

MOED, BELEID en TROUW

Dat was het thema van de 4 mei herdenking 2016. George Maduro, oorlogs- en verzetsheld, inspireerde met zijn moed, slimme tactieken en trouw aan zijn vrienden Ron van der Veer, secretaris van het Comité Koninkrijksrelaties en betrokken bij Madurodam voor de jaarlijkse lezing op het Han Stijkelplein. Het jaar 2016 stond in het teken van de 100ste geboortedag van George en de keuzes die elk mens kan maken, jong en oud.