Tips van de webmaster!
In 2023 sneller resultaat door slimmer zoeken
Of je nu zoekt op Google Search of een opdracht geeft in een AI-chatrobot, de wijze waarop je je vraag formuleert is bepalend voor het antwoord dat je krijgt. Op mijn blog staat een artikel over de mogelijkheden om jouw vraag te precisieren in Google Search zodat je sneller betere resultaten krijgt. Ga naar deze pagina voor betere zoekresultaten.
Wat is het verschil tussen videobellen en een videoconferentie?
Door de gevolgen van de Corona epidemie zijn velen aan huis gebonden en kunnen niet meer naar het werk of familie en vrienden bezoeken. De appjes om elkaar te bellen of te vergaderen met beeld erbij zijn inmiddels mateloos populair.
Maar wat is nu precies het verschil tussen videobellen en een videoconferentie?
Het woord 'videobellen' zegt het al. Je belt iemand op. Die persoon hoort een signaal en neemt dan het gesprek aan. Zij het nu met beeld. Bij veel appjes kun je vóór je aanneemt even jezelf bekijken in het scherm (zit je haar goed? Is de achtergrond oké?). Om iemand te bellen hoef je niet vooraf een afspraak te maken.
Voor een videoconferentie maak je wél van tevoren een afspraak. Een videoconferentie kun je zien als een 'spreekkamer'. Je spreekt van te voren met een aantal mensen af om elkaar in een spreekkamer te ontmoeten voor een overleg, presentatie, vergadering of een gezellig samenzijn. Er wordt dus niemand 'gebeld'.
Ben je te laat? Dan kan het zijn dat de deur dicht zit (dan is de conferentie vergrendeld) en kun je niet meer binnen. Ben je binnen? Dan zijn er een aantal functies waarmee je je beter van te voren even bekend mee kunt maken. Hier vind je de HELP voor Meet.
Heel soms hoor ik nog 'ach, al die moeite, dat beeld erbij is toch niet nodig'. Totdat je de eerste keer je familie bij elkaar gezien hebt op één scherm. Of voor je vereniging een vergadering online hebt gevoerd en ontdekt hebt hoe plezierig dit kan zijn. Probeer het maar eens!
Mobiele website
Hoe ziet onze website er uit op een mobiele telefoon? Hoe werkt het menu en waar vind je de subpagina's?
In dit filmpje geeft jullie webmaster John Verschragen, een korte toelichting.
Website in Homescherm
Zet de wijkvereniging in je homescherm! Dan kun je de site makkelijk en snel checken. Dit filmpje (zonder ingesproken tekst) legt uit hoe je dit op een Android telefoon doet vanuit Chrome.
De voormalige website van Wittebrugpark heeft een eigen URL. Dit betekent dat u, net als de website van de wijkvereniging, deze in uw homescherm van uw telefoon kunt plaatsen (zie filmpje).
Ga hiervoor in uw mobiele browser naar https://wittebrugpark.duttendelwittebrug.nl/
en plaats een icoontje op uw homescherm volgens de instructie 'Website in Homescherm' op deze pagina.
Zoeken op de website
Hiervoor gebruik je de loep die je rechtsboven in jouw scherm aantreft.
Je kunt ook direct in een Google zoekscherm een website doorzoeken.
In het voorbeeld op deze pagina wordt de website van wittebrugpark.duttendelwittebrug.nl doorzocht op de woorden; houten brug.
In het algemeen: tik eerst je zoekwoorden in gevolgd door een spatie, dan 'site:' direct gevolgd door de website die je wilt doorzoeken.
<zoekwoord(en)> site:<website>
Wijk wijzer
Heb je de website in je homescherm van je telefoon gezet? Dan kun je tijdens een wandeling door de wijk alle informatie aflezen van je mobiele apparaat.
Vooral het deel met de historische beschrijvingen en de wandelingen zijn de moeite waard om bij de hand te hebben! Zo leer je de wijk pas écht kennen.