Beslis mee en stem!

'Scheveningse Parkwijken Begroot'


Wethouder Anne Mulder van Financiën, Stadsontwikkeling èn stadsdeel Scheveningen wil u actief te betrekken bij het inrichten van de stad en de directe woonomgeving.

Op 11 maart is hij samen met de ambassadeurs van de wijken Duttendel & Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark - gezamenlijk de Scheveningse Parkwijken genoemd - bij de Waterpartij om de actie te starten.

Bewoners hadden één maand de tijd om met drie wijken het wijkenbudget van maar liefst € 50.000 in te vullen met goede ideeën van bewoners zelf.

Het is de bedoeling plannen te realiseren om de wijken mooier, socialer en groener te maken. Bewoners weten immers zelf het beste wat goed is voor hun wijk(en). En in deze tijd is het belangrijker dan ooit om oog te hebben voor onze omgeving en samen positief naar de toekomst te kijken.

Breng jouw stem uit!

Laat van je horen en stem mee op de plannen die je het leukst vindt.

En breng jouw stem uit met de code die je per brief hebt ontvangen.

Start verdeling € 50.000,- over favoriete plannen voor Duttendel Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark

De tien genomineerde plannen die kans maken op het wijkbudget van € 50.000,- voor het mooier en leuker maken van de wijken Duttendel & Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark, gezamenlijk de Scheveningse Parkwijken genoemd, zijn bekend. Bewoners van de Scheveningse Parkwijken hebben massaal gebruikgemaakt van de mogelijkheid om creatieve plannen in te dienen ter verbetering van de Scheveningse Parkwijken.

In totaal zijn er de afgelopen periode 34 plannen ingediend. Na een haalbaarheidscheck van de gemeente, in samenwerking met bewonersorganisaties, zijn er tien plannen geselecteerd en door naar de begrootfase. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen ingediend voor een gezamenlijke moestuin, een natuurspeeltuin ontworpen door kinderen uit de buurt, natuurlijke bijenkasten voor meer biodiversiteit en een afvalvrij Westbroekpark waarin met ludieke acties de strijd tegen zwerfafval wordt aangegaan. Ook zijn er initiatieven ingediend voor het opfleuren van de wijk middels een bloeiende oase en meer groen in de wijk voor klimaatadaptie.

Met verhalen binnen het thema ‘Den Haag stad van vrede en recht’ die door middel van paaltjes met QR codes te lezen zijn, is er ook aandacht voor de geschiedenis. Bewoners, ondernemers of andere direct betrokkenen van de Scheveningse Parkwijken kunnen vanaf vandaag tot en met 24 juni stemmen op hun favoriete plannen. Kijk voor een overzicht van alle plannen en meer informatie over Scheveningse Parkwijken Begroot op: www.scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl

Stemmen op favoriete plannen

Iedere bewoner van 12 jaar en ouder uit de wijken Duttendel & Wittebrug, Zorgvliet en Van Stolkpark ontvangt per brief een persoonlijke stemcode. Hiermee kunnen buurtbewoners meebeslissen over de besteding van € 50.000,- door dit te verdelen over één of meerdere favoriete plannen voor de wijken. Stemmen kan tot en met 24 juni 2021 op de website van Scheveningse Parkwijken Begroot.

De prijsuitreiking is wegens de huidige corona-maatregelen enkel toegankelijk voor de indieners van de tien genomineerde plannen.

Op donderdag 1 juli worden de winnende plannen bekendgemaakt op de website. Dit zijn de plannen die het meest zijn gekozen door buurtbewoners en samen binnen het budget van € 50.000,- passen.

De plannen voor onze wijk

De paden op, de lanen in

Een uitgezette wandeling met QR-codes die je spelenderwijs van het Vredespaleis tot aan het Internationaal Strafhof brengen. De route loopt door de drie Scheveningse Parkwijken heen, met als thema: ‘Den Haag, stad van vrede en recht’. De geschiedenis van dit deel van Den Haag komt tot leven in de verhalen die op paaltjes met QR-codes te lezen en te beluisteren zijn. Zien, doen èn beleven.

Bloeiende oase Pompstationsweg

Het verfraaien van de middenberm van de Pompstationsweg en het tegelijkertijd tegengaan van parkeeroverlast. Door een ‘weelderige bloemenpracht’ aan te leggen, bestaande uit narcissen en weidebloemen, zal de langgerekte groenstrook flink opknappen. Hiervan profiteren bewoners, voorbijgangers, wandelaars, fietsers, automobilisten én insecten.

Bijenpark Wagenaarweg

Vorm het bestaande plantsoen aan de Wagenaarweg om tot een natuurlijk bijenpark. Insecten zoals bijen en vlinders hebben het in onze omgeving steeds moeilijker. Door het aanleggen van een bloemenweide, omrand met inheemse planten en het plaatsen van een bijenhotel, leggen we een bijvriendelijk park aan. Zo zorgen we voor meer biodiversiteit!